Afasie.nl

site resolutie:
normaal - grootafasie vriendelijke versie


AVN op twitter

AVN op facebook


De AVN is gefuseerd met Vereniging Cerebraal en de Nederlandse CVA-vereniging Samen Verder en is opgegaan in Hersenletsel.nl

Klik hier om naar de nieuwe site www.hersenletsel.nl te gaanAfasie
---
Wat is afasie? - Hoe ontstaat afasie? - Bijkomende problemen - Communicatie tips - Communicatiehulpmiddelen - Waar kan ik terecht met mijn vragen? - Welke informatie is er beschikbaar? - Afasie, feiten en getallen - Internationale contacten

Communicatiehulpmiddelen

Hulpmiddelen bij afasie
Er zijn kant en klare communicatiehulpmiddelen te koop. Hieronder worden er vier genoemd. De behandelende logopedist kan adviseren welk hulpmiddel het meest geschikt is. Er zijn ook enkele technische hulpmiddelen die het communiceren kunnen vereenvoudigen. Het zou te ver voeren om die hulpmiddelen hier te bespreken. U kunt er via de logopedist of via Intaal (www.intaal.nl ) of Rdgkompagne (www.rdgkompagne.nl ) meer informatie over krijgen.

Het Gespreksboek:
Een aanwijsboek met woorden en tekeningen. Door woorden of tekeningen aan te wijzen kan men duidelijk maken wat men bedoelt. Het boek bestaat uit vier rubrieken rond de vraagwoorden "wie of wat", "waar" (thuis of niet thuis), "wanneer" en "hoe". De informatie is gerangschikt van globaal naar gedetailleerd. Zo kan een gesprek over gebeurtenissen plaatsvinden en kunnen gevoelens worden besproken. Het Gespreksboek is verkrijgbaar in een groot (A5) formaat klapper en in een klein zakboekformaat.

Prijs: 
AVN-leden : Ä 49,50
Niet-leden : Ä 69,50
Genoemde prijzen betreffen zowel het grote als het kleine formaat Gespreksboek en zijn INCLUSIEF verzendkosten.

Te bestellen bij:
Afasie Vereniging Nederland
Den Heuvel 62
6881 VE Velp
Tel.: 026 - 351 25 12
Ook te bestellen via het bestelformulier op deze website.

Het Taalzakboek
Een ringband met afbeeldingen en woordenlijsten van allerlei begrippen uit het dagelijks leven zoals eten, drinken, aankleden, hobby`s, huis enzovoort. Eventueel kunt u het zelf aanvullen. Het Taalzakboek is verkrijgbaar in een groot (A5) formaat klapper en in een klein zakboekformaat.

Via de internet webshop of schriftelijk te bestellen bij:
Pearson
Postbus 78
1000 AB Amsterdam
E-mail: info-nl@pearson.com
Website: www.pearson-nl.com


Het Communicatiebord:
Het Communicatiebord is een stevig, geplastificeerd openslaand bord waarop patiŽnt en omgeving de belangrijkste vragen en gespreksonderwerpen kunnen aanwijzen ter ondersteuning van de dagelijkse communicatie. Het communicatiebord is ontwikkeld in samenwerking met de Werkgroep Utrecht van de Stichting Afasie Nederland

Omdat het Communicatiebord eenvoudiger van inhoud en opzet is dan het Taalzakboek, kan men het gebruiken voor de communicatie met die patiŽnten, die niet met het Taalzakboek hebben (kunnen) leren werken en op die plaatsen (op de verpleegafdeling, in de oefenzaal) waar communiceren met het Taalzakboek te tijdrovend lijkt.

Het Communicatiebord bestaat uit een bord (afm. 31 x 44,5 cm) en 4 inschuifvellen in tweekleurendruk. Tevens zijn er open `vlakken` op het bord, die men zelf kan vullen met afbeeldingen die geschikt zijn voor de individuele patiŽnt.

Doel:
Hulpmiddel voor de communicatie tussen afasiepatiŽnten en hun omgeving.
Doelgroep: PatiŽnten met een ernstige vorm van afasie.

Prijs: Ä 35,00

Te bestellen bij: Stichting Afasie Nederland
www.stichtingafasienederland.nl

Het Aanwijsboek
Een boekje op zakformaat, met afbeeldingen en woorden uit de belevings- en ervaringswereld van volwassenen. Het boekje heeft 130 pagina`s, verdeeld over 44 onderwerpen. Onder meer: familie, mens, gevoel, ziekte en relaties. Maar ook: geld, getallen, kleur en tijd. Elk onderwerp heeft een eigen kleuraanduiding om het zoeken te vergemakkelijken.

Prijs:
Ä 11,50 (exclusief verzendkosten).

Te bestellen bij:
Stichting Het Gors
Laagewei 1
4464 AK Goes
tel.: 0113 - 27 33 33
e-mail: info@gors.nl
website: www.gors.nl