Afasie.nl

site resolutie:
normaal - grootafasie vriendelijke versie


AVN op twitter

AVN op facebook


De AVN is gefuseerd met Vereniging Cerebraal en de Nederlandse CVA-vereniging Samen Verder en is opgegaan in Hersenletsel.nl

Klik hier om naar de nieuwe site www.hersenletsel.nl te gaanApps
---
De Werkgroep - De Werkgroep tippen - Bruikbare apps - Nieuws - Links - Reviews

Nieuws

Update voor Gespreksboek Lite beschikbaar

Voor de gratis versie (Gespreksboek Lite) is een update gemaakt (versie 1.2). Nieuw daarin zijn:
- Gespreksboek Lite ondersteunt nu ook de iPhone en iPod Touch!
- Betere ondersteuning van iOS 5, 6 en 7.
- Mogelijkheid om de achtergrond te wijzigen.

Ook de complete App, (Gespreksboek Plus) is vanaf nu verkrijgbaar
In Gespreksboek Plus kunt u de inhoud personaliseren en zelf teksten aanpassen, verwijderen of toevoegen.
Deze variant kost Ä 19,99. Klik hier voor meer informatie.

De ontwikkeling van de Gespreksboek App werd mede mogelijk gemaakt door de financiŽle ondersteuning door het Fonds Nuts Ohra.


Ä 35.000 voor winnende Werk app voor NAH-patiŽnten
Geplaatst op 11 oktober 2013

Van drie genomineerde projecten heeft de Werk app voor patiŽnten met niet-aangeboren hersenletsel de Hersenbokaal prijs van Ä 35.000 gewonnen. De prijs is bedoeld voor een project dat mensen met een hersenaandoening helpt in hun dagelijks leven. Kwaliteit van leven staat daarbij voorop! De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens onze Publieksdag in het Beatrixtheater.

Iedereen kon projecten indienen ter verbetering van zorg en revalidatie, wonen, werken, vrije tijdsbesteding, scholing of vervoer. Zowel een vakjury als het publiek konden hun stem uitbrengen. Op YouTube staat een filmpje over het winnende project.

De Werk App is een toepassing voor iPhone en iPad die NAH-patiŽnten helpt om hun dagelijkse gang van zaken rond werk te structureren. Het eerste prototype van de Werk App biedt de patiŽnt alle ondersteunende informatie die nodig is voor het reistraject van het woon-werkverkeer. De app geeft o.a. aan wanneer de gebruiker naar zijn werk moet vertrekken, zorgt ervoor dat de gebruiker belangrijke zaken zoals de huissleutel niet vergeet en geeft de juiste route, bus- of tramhalte aan. De app is als hulpmiddel onopvallend te gebruiken en daardoor niet stigmatiserend. En is ook voor andere doelgroepen bruikbaar.

Jonge mensen met niet-aangeboren hersenletsel hebben grote moeite om duurzaam aan de slag te komen op de arbeidsmarkt. Zij hebben niet alleen moeite met het vinden en uitvoeren van werk dat aansluit bij hun capaciteiten; zij ondervinden ook problemen bij het uitvoeren van taken op hun werk en het vinden van balans in hun dagelijks bestaan tussen inspanning (werken) en ontspanning (vrije tijd, sporten, uitrusten etc.).

de winnaars
De winnaars. V.l.n.r. Ad van Tilburg, hersenletselpatiŽnt Vincent de Boer, Mirjam Rademaker en Hersenstichting ambassadrice Paula Udondek (Foto Ilco Kemmere)