Afasie.nl

site resolutie:
normaal - grootafasie vriendelijke versie


AVN op twitter

AVN op facebook


De AVN is gefuseerd met Vereniging Cerebraal en de Nederlandse CVA-vereniging Samen Verder en is opgegaan in Hersenletsel.nl

Klik hier om naar de nieuwe site www.hersenletsel.nl te gaanJongeren
---
Jongeren - Hulpmiddel bij aanvragen zorg - CVA Jongeren weekend 2011 - Verslag familiedag 2010 - Verslag Jongerendag 2009 - Verslag Jongerendag 2008 - Verslag Jongerendag 2007

Verslag Jongerendag 2008

Cocktails shaken op de Jongerendag!

Zaterdag 1 november was er weer een bijeenkomst voor jongeren met afasie. Deze keer in de gezellige grachten van het centraal gelegen Utrecht. Met een relatief klein clubje mensen hebben we er een hele leuke ochtend en middag van gemaakt.

We waren met z`n vijven: Lucinda, Laura en Mathijs; Jan en Erwin vertegenwoordigden de AVN. Op locatie moest eerst een interieurzaak doorgelopen worden voordat we naar de kelder werden geleid. Diep onder de grond, onder begeleiding van leuke muziek, kwamen we aan in een kelder waar er een lange tafel stond met vele ingrediënten. Fruit, ijs, sapjes, sterke en minder sterke drank en allerlei gereedschappen om exotische cocktails te fabriceren.

De workshop begon met een uitleg over het ontstaan van de cocktail. Volgens onze vrolijke begeleider Tim had het iets te maken met een Franse kip (Coq) en een Engelse staart (tail). Dit was een leuk sprookje, maar daar tuinde niemand gelukkig in. Vervolgens kwam de aap uit de mouw, toen hij vertelde hoe mensen tijdens de drooglegging in Amerika in de tijd van Al Capone vrolijke brouwsels ontwikkelden om toch alcohol te kunnen drinken. Wanneer ze door de politie betrapt werden gaven ze vrolijk het gisten van het mengsel de schuld: "Het ziet er zo raar uit, dat verzin je toch niet". Na die voorgeschiedenis kregen we een uitleg over hoe een cocktail te maken.
Na al dat praten over geschiedenis en het uitvoeren was het volgens ons hoogste tijd om de mouwen op te stropen en een aantal cocktails te gaan maken. Vrolijke, kleurrijke, fruitige, warme en koude. Onschuldige en uiteraard gevaarlijke cocktails zijn er ontwikkeld. Er zijn er ook dingen gebrouwd waar we niet over naar huis zullen schrijven. De bekendste producties van de dag waren de `Pina Colada` en de `Mojito`. HEERLIJK.

Van al dat harde werken, praten, lachen en drinken begonnen de buikjes aardig te rommelen. We zijn toen verwend met een uitgebreide keus aan club sandwiches met kaas, kip, kalkoen, chips, sausjes en allerlei andere groene gezonde ingrediënten. Erg lastig eten, maar wel héééél lekker.

Behalve een hele gezellige dag zijn er ook een aantal hele interessante en belangrijke zaken naar voren gekomen. Jongeren met afasie is een belangrijke en niet te ontkennen groep. Volgens hen is er te weinig om in contact te kunnen komen met hun eigen leeftijds- en lotgenoten.
Vandaar dat wij daar ter plekke alle Hyves adressen hebben uitgewisseld. Er is inmiddels, na de jongerendag, een speciale Hyve voor jongeren met afasie aangemaakt.


Ben je zelf een jongere (onder de 30 jaar) met afasie?
Je kunt de Hyve vinden op www.jongeren-met-afasie.hyves.nl
Je kunt hier met andere jongeren in contact komen.
Laat een bericht achter of meld je aan!

Iedereen was het ermee eens dat deze jongerendagen veel te gezellig zijn om met zo`n kleine groep te beleven. We gaan daarom allemaal hard ons best doen om samen voor de volgende keer zoveel mogelijk jongeren te bereiken. En met jouw hulp hopen we dit ook te bereiken.

Kort samengevat hebben we er met elkaar een leuke gezellige dag van gemaakt, die zeker voor herhaling vatbaar is, maar volgende keer hopelijk met meer mensen.

Jan en Erwin