Afasie.nl

site resolutie:
normaal - grootafasie vriendelijke versie


AVN op twitter

AVN op facebook


De AVN is gefuseerd met Vereniging Cerebraal en de Nederlandse CVA-vereniging Samen Verder en is opgegaan in Hersenletsel.nl

Klik hier om naar de nieuwe site www.hersenletsel.nl te gaanKind van
---
Contactpersonen - Hoezo `Kind van` - Verslag Kinderweekend 2007 - Verslag Kinderweekend 2008

Verslag Kinderweekend 2008

Kinderweekend op 10-12 oktober 2008

Op vrijdag 10 oktober was het weer zover: een weekend voor kinderen van een ouder met een CVA.
Vanaf 19.30 arriveerden de 13 deelnemers, tussen de 11 en de 18 jaar, in het NAH-hotel “de Witte Berken” in Ede. We waren voor de eerste keer op deze locatie, omdat de Hartenark in Bilthoven helaas niet meer beschikbaar was. In dit hotel waren we echter niet de enige gasten, dus mensen die dachten hier eens een weekendje lekker van de rust te genieten, hebben we helaas moeten teleurstellen. Want hoe houd je 13 enthousiaste jongeren stil...

Nadat afscheid genomen was van de ouders, begaven we ons naar de ruimte waar we het hele weekend gebruik van mochten maken. Na het welkomstwoord van Dick-Charles legde Saskia het kennismakingsspel uit, krantenmeppertje, een prima manier om alle namen te leren kennen! Vervolgens werden de kamers verdeeld en bracht iedereen zijn spullen daarheen. Daarna ging een groot deel van de groep buiten in het bos een frisse neus halen, zodat de overige gasten in het hotel toch even “rust” kregen...
Na de wandeling was er nog uitgebreid tijd om lekker met elkaar te kletsen.

De volgende morgen begon met een heerlijk ontbijtbuffet. Daarna vertelde Dineke met behulp van een PowerPoint Presentatie wat over CVA en over afasie, iedereen vulde dit aan met ervaringen met de eigen vader of moeder. Tot aan de lunch (lekker, pompoensoep...) konden we buiten van het heerlijke herfstweer genieten.

`s Middags deden we eerst buiten een nogal chaotisch balspel, daarna binnen het spel “who`s the man”, waarbij mensen werden uitgebeeld die moesten worden geraden.

Vrij uitgebreid gegeten, daarna op verzoek van velen voetbal gekeken (het Nederlandse elftal speelde tegen IJsland) en spelletjes gespeeld voor wie niet van voetbal hield. Daarna hebben we tot laat in de avond het spannende spel “weerwolven” gedaan, onder leiding van Sanne en Amber.

Eenmaal boven dacht een aantal dames en heren nog lekker wat door te kunnen feesten bij elkaar op de kamer, maar helaas: de leiding hield ditmaal patrouille! Dus verder dan een neus om de hoek van de deur kwam je niet...

Zondag na het ontbijt begonnen we met een groepsgesprek aan de hand van kaartjes met stellingen. Hierbij kwamen veel persoonlijke verhalen los. Daarna de evaluatie van het weekend. Iedereen had het fijn gevonden om met elkaar ervaringen uit te kunnen wisselen. Het hotel vond iedereen mooi en de kamers heel luxe, het eten vonden de meesten ook heerlijk, maar het was toch wel heel vervelend om zo stil te moeten zijn voor de andere gasten. Dus voor volgend jaar gaan we op zoek naar een ruimte waar we de enige gasten zijn en we ongestoord lawaai kunnen maken! Ook het aantal deelnemers was niet zo groot, misschien kwam dit doordat het weekend voor veel mensen in tentamen- of repetitietijd viel. Volgend jaar doen we het daarom wat vroeger: 18-20 september 2009 (vast noteren!)

Toen na de lunch alle bagage weer in de gang klaar stond, deden we nog een laatste keer het spel “weerwolven”, totdat de ouders er waren.

Het was een zeer geslaagd en gezellig weekend!

Namens de werkgroep kinderweekend,

Dineke BlomEn dit schreef één van de deelnemers over het weekend:

Dit jaar heb ik me opgegeven voor de tweede keer voor het kinder CVA weekend, want :

Het is een lekker weekend “niks”, helemaal voor jezelf. Ik heb het gevoel dat ik met mensen kan praten die weten waar ik het over heb. Dat heb ik vorig jaar zo ervaren, vandaar dat ik nu heel enthousiast was om weer te gaan.

Je hoeft niet rustig te zijn (want dat moet je thuis wel), je kan even kind zijn zonder enige verantwoordelijkheid (we hebben dan ook erg veel lawaai gemaakt), we hebben veel spelletjes gedaan en werden goed ondersteund door de leiding.

Ik heb zelfs nog een goede vriendin gemaakt, hoop dat ik volgend jaar weer mag komen.


Met groet,

Amber Whittet