Afasie.nl

site resolutie:
normaal - grootafasie vriendelijke versie


AVN op twitter

AVN op facebook


De AVN is gefuseerd met Vereniging Cerebraal en de Nederlandse CVA-vereniging Samen Verder en is opgegaan in Hersenletsel.nl

Klik hier om naar de nieuwe site www.hersenletsel.nl te gaanKind van
---
Contactpersonen - Hoezo `Kind van` - Verslag Kinderweekend 2007 - Verslag Kinderweekend 2008

Verslag Kinderweekend 2007

12 t/m 14 oktober 2007. Niet zomaar een weekend in oktober, maar het kinderweekend!
Een weekend speciaal voor `kinderen` van wie een van de ouders een beroerte heeft gehad. Niet alleen heel leerzaam maar vooral ook erg gezellig!

Met een beetje geluk hadden we prachtig weer en `de Hartenark` in Bilthoven helemaal tot onze beschikking!
Met bijna 20 `kinderen` in de leeftijd van 9 t/m 22 beloofde het dus een goed weekend te worden.

Op de vrijdag is het natuurlijk altijd een beetje spannend….Wie zouden er zijn, zijn er ook bekenden? Bij binnenkomst waren er dus meteen veel vragen hierover en een aantal kinderen waren erg blij verrast om elkaar weer te zien.
Na een kennismakingsrondje en een gezellige avond voelden zowel de eerdere deelnemers als de nieuwkomers zich weer helemaal thuis! De kamers waren verdeeld en dan maak je het zo`n eerste avond natuurlijk niet te laat?! Want de volgende ochtend vroeg weer op!

De zaterdag was een drukke dag met niet alleen maar spelletjes maar ook een serieus stukje…. Eerst vertelde Jos van Erp iets over beroerte. `Wat het is?`, `hoe ontstaat het?`, `Wat zijn de gevolgen?`. Daarna werd de groep werd opgedeeld in jongere en oudere `kinderen` en kon er worden besproken  "wat heeft het voor jou betekend dat je vader of moeder een beroerte heeft gehad…."

Het kan fijn zijn om je verhaal te vertellen en de verhalen van anderen te horen. Als je `hetzelfde` hebt meegemaakt begrijp je sommige dingen beter… Iedereen die wilde kon vertellen maar alleen maar luisteren kon natuurlijk ook.
Het is niet altijd leuk om te vertellen over thuis en hoe het is veranderd maar gelukkig was het niet alleen maar vervelend en moeilijk. We hebben dan ook erg kunnen lachen met z`n allen.Na zo`n tijd luisteren en praten was het tijd om lekker naar buiten te gaan! In het bos werd dan ook een spel gespeeld waarbij iedereen zich even lekker kon uitleven. De regels waren soms niet helemaal duidelijk maar gelukkig maakte dit niet uit en hadden we aan het einde toch nog een gelukkige winnaar!

Moe en met ontzettende trek konden we `s avonds genieten van een heerlijke maaltijd van friet, kroketten en frikadellen (en natuurlijk salade!). `s avonds stond er nog een quiz op het programma en na een lange dag en een late avond werd het ook de laatste avond uiteindelijk toch nog rustig in de Hartenark….

Op zondag was het alweer tijd om naar huis te gaan, maar niet zonder eerst nog een wandeling te maken door het bos en nog een laatste keer met elkaar te praten over het geslaagde weekend. Rond een uur of twaalf ging iedereen dan ook (met gezonde tegenzin) helemaal tevreden naar huis!
En wat gaat zo`n weekend dan snel voorbij… Gelukkig is er volgend jaar weer een weekend en iedereen is weer welkom! `kinderen` die dit jaar mee waren kunnen elkaar weer ontmoeten en nieuwkomers kunnen anderen leren kennen die thuis `hetzelfde` meemaken.

Als je geïnteresseerd bent kun je dan ook de website van de Afasie Vereniging Nederland en `Samen Verder` in de gaten houden. Hier staat de uitnodiging voor het weekend in 2008 en kun je, je aanmelden.
De werkgroep heeft sinds kort ook een eigen Hyves
( www.hersenbloedinginfarctletsel.hyves.nl ), met al bijna 70 leden! Je kunt je dus ook aanmelden en wordt dan automatisch op de hoogte gehouden en kunt de verhalen van anderen lezen.
Hopelijk tot ziens in 2008!

WERKGROEP `KINDEREN VAN…`