Afasie.nl

site resolutie:
normaal - grootafasie vriendelijke versie


AVN op twitter

AVN op facebook


De AVN is gefuseerd met Vereniging Cerebraal en de Nederlandse CVA-vereniging Samen Verder en is opgegaan in Hersenletsel.nl

Klik hier om naar de nieuwe site www.hersenletsel.nl te gaanTijdsbesteding
---
Inleiding - Hoe zit het met betaald werk? - Vrijwilligerswerk - Activiteitencentrum - Afasiesoos - Afasiecentra - Lezen - Aangepast tuinieren - Computeren - Sporten - Creatief bezig zijn - Uitgaan - Autorijden - Ander vervoer - Vakantiemogelijkheden - Boeken voor u gelezen

Vrijwilligerswerk

Veel mensen doen vrijwilligerswerk. Zij zijn actief in verenigingen, instellingen, in het landschapsonderhoud etc. Veel mensen doen vrijwilligerswerk naast een drukke baan. Anderen hebben geen baan, omdat ze werkloos, gepensioneerd of afgekeurd zijn. Bent u door uw afasie en eventueel de bijkomende problemen niet meer in staat om betaalde arbeid te verrichten? Denk dan eens na over de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te gaan doen.

De Afasie Vereniging Nederland (AVN) kan altijd vrijwilligers gebruiken voor allerlei activiteiten. Bent u geÔnteresseerd? Bel dan met de AVN. U krijgt dan het telefoonnummer van de contactpersoon in uw buurt. Telefoonnummer: 026-3.512.512   (bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 en 14:00 uur).


Vrijwilligerswerk biedt de mogelijkheid tot ontplooiing. Een vrijwilliger staat midden in de maatschappij en heeft contact met anderen. Er is werk genoeg te doen.
Vrijwilligerswerk hoeft trouwens niet altijd te betekenen dat iemand bij een officiŽle vrijwilligerscentrale is aangesloten. Ook bij u in de buurt zijn verenigingen die best wel wat hulp kunnen gebruiken. Praat eens met iemand van zoín vereniging.

Welke beperkingen u ook heeft, er zijn altijd wel karweitjes op te knappen. Misschien bent u daar wel de aangewezen persoon voor. Beide partijen hebben er dan voordeel bij: de vereniging functioneert weer wat beter en u heeft een zinvolle bezigheid die zeker op prijs zal worden gesteld!

Heeft u interesse en wilt u meer weten over vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met de vrijwilligerscentrale bij u in de woonplaats. Het adres staat vermeld in het telefoonboek. U kunt ook contact opnemen met de Nederlandse organisatie vrijwilligerswerk (NOV). Daar kan men u alle informatie over vrijwilligerswerk geven. Ook de telefoonnummers en adressen van de plaatselijke vrijwilligerscentrales zijn hier bekend.

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV)
Plompetorengracht 17
3512 CB Utrecht
Postbus 12080
3501 AB Utrecht
telefoonnummer 030 - 7509095
faxnummer 030 - 7509001
Website:
www.nov.nl

E-mail: algemeen@nov.nl