Afasie.nl

site resolutie:
normaal - grootafasie vriendelijke versie


AVN op twitter

AVN op facebook


De AVN is gefuseerd met Vereniging Cerebraal en de Nederlandse CVA-vereniging Samen Verder en is opgegaan in Hersenletsel.nl

Klik hier om naar de nieuwe site www.hersenletsel.nl te gaanTijdsbesteding
---
Inleiding - Hoe zit het met betaald werk? - Vrijwilligerswerk - Activiteitencentrum - Afasiesoos - Afasiecentra - Lezen - Aangepast tuinieren - Computeren - Sporten - Creatief bezig zijn - Uitgaan - Autorijden - Ander vervoer - Vakantiemogelijkheden - Boeken voor u gelezen

Uitgaan

Wordt er graag een bezoek gebracht aan de schouwburg of een bioscoop? Misschien bent u meer ge´nteresseerd in sport en bezoekt u graag een wedstrijd van de favoriete voetbalclub of volleybalvereniging? In schouwburgen zijn meestal speciale voorzieningen voor gehandicapten. Bijvoorbeeld de gereserveerde ruimtes waar mensen in een rolstoel een prima uitzicht hebben op het podium. Veelal worden gereduceerde toegangsprijzen gehanteerd voor mensen met een handicap en hun begeleider. Wat het bezoeken van een sportwedstrijd betreft: hier gelden in het algemeen speciale prijzen voor AOW-ers en WAO-ers. Het is verstandig om vˇˇrafgaand aan een bezoek, even te informeren naar de mogelijkheden wat betreft bereikbaarheid, accommodatie en entreeprijzen.

Ook voor de partner van iemand met afasie is het leven vaak ingrijpend veranderd. Veelal zal de partner een aantal taken en verantwoordelijkheden van de persoon met afasie moeten overnemen. Dit betekent een extra belasting voor de partner, die bovendien emotioneel ook het een en ander te verwerken heeft.

Een partner van iemand met afasie zou af en toe moeten proberen even "op adem te komen". Eens per week een aantal uren iets ontspannends voor uzelf doen, is beslist geen overbodige luxe. Misschien vindt u het niet prettig of verantwoord om uw partner met afasie alleen thuis te laten. Probeer het dan zo te regelen, dat er iemand bij u thuis is, die hem gezelschap houdt, of plan uw "uitje" op een tijdstip dat uw partner naar de dagopvang of naar de afasiesoos is.

Als u over ervaringen wilt praten met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, informeer dan bij de Afasie Vereniging Nederland (AVN). In veel plaatsen worden bijeenkomsten georganiseerd voor partners van mensen met afasie, de zogenaamde partnergroepen".