Afasie.nl

site resolutie:
normaal - grootafasie vriendelijke versie


AVN op twitter

AVN op facebook


De AVN is gefuseerd met Vereniging Cerebraal en de Nederlandse CVA-vereniging Samen Verder en is opgegaan in Hersenletsel.nl

Klik hier om naar de nieuwe site www.hersenletsel.nl te gaanBoeken - Kookboek voor mensen met afasie

De AVN heeft, in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen, een kookboek ontwikkeld voor mensen die getroffen zijn door afasie: de Stap voor stap gerechtenmap Ė voor mensen met afasie, een kookboek met 19 smakelijke recepten die stap voor stap zijn uitgewerkt.
De recepten in dit kookboek zijn opgebouwd in kleine stappen die elkaar opvolgen. De stappen zijn genummerd en voorzien van fotoís en korte tekst. Bij elk recept staan de boodschappen die gedaan moeten worden en zijn de ingrediŽnten en materialen beschreven.

Begin maart van dit jaar werden wij benaderd door 6 enthousiaste studenten van de opleidingen Voeding & DiŽtetiek en Maatschappelijkwerk & Dienstverlening aan de Hanzehogeschool te Groningen. Denise Flohr, Robert Kremer, Aranka Kuik, Annelies Metselaar, Christa Wekema en HenriŽtte van der Wolde waren bezig met hun minor Gezondheidszorg en Samenleving en wilden in het kader hiervan graag een project uitvoeren voor de AVN.

Gezien de opleiding en kennis van de studenten en ideeŽn waarmee de AVN al langer rondliep was het plan om iets te doen met koken voor mensen met afasie al gauw geboren!
Met de hulp van ervaringsdeskundigen, de kookgroep van het Afasiecentrum in Rotterdam en de kookgroep van `Afantasia` (AVN regio Limburg), is er inspiratie opgedaan voor de werkwijze, de uitvoering en de recepten. Het resultaat van de samenwerking is een prachtige kookboek geworden.

De recepten in dit kookboek zijn opgebouwd in kleine stappen die elkaar opvolgen. De stappen zijn genummerd en voorzien van foto`s en korte tekst. Bij elk recept staan de boodschappen die gedaan moeten worden, de ingrediŽnten en materialen beschreven.

Zoals in ieder ander kookboek vindt u in `de Gerechtenmap` voor-, hoofd- en nagerechten. Bij de indeling van het boek is hiermee rekening gehouden. Daarnaast zijn de verschillende gerechten te herkennen aan de kleur van de bladzijde. In het kookboek vindt u vlees-, vis- , kip- en vegetarische gerechten. Hopelijk dus voor ieder wat wils!

Er is getracht om het kookboek zo toegankelijk mogelijk te maken. Voor mensen met veel ervaring in de keuken hopen wij dat dit een mogelijkheid zal bieden om opnieuw (zelfstandig) een maaltijd te bereiden. Voor anderen zal het kookboek er misschien toe leiden dat zij met veel plezier een nieuwe hobby kunnen uitvoeren!

Wij hopen dat mensen met afasie door deze gerechtenmap het plezier in koken weer terugkrijgen. Op de volgende pagina`s bieden wij u vast een `kijkje in onze keuken`.

Vanaf half oktober kunt u `de stap voor stap gerechtenmap` met dit recept en nog vele andere bij ons bestellen. Wij wensen u graag veel plezier en succes bij het bereiden van de recepten!

Klik hier voor een voorbeeld recept (PDF)

Prijzen:
AVN leden : Ä 25,00
Niet-leden : Ä 32,50

Bestellen:
Door overmaking van het betreffende bedrag op rekeningnummer NL93INGB0000808587 of NL90ABNA0443536872 ten name van Afasie Vereniging Nederland te Velp, onder vermelding van `Kookboek`.
Bestellen kan natuurlijk ook via internet of telefonisch via 026 - 3 512 512.

Levering:
Na ontvangst van uw betaling krijgt u het Kookboek toegestuurd.

Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door een gift van Mr. H.J. de Ruijter te Assen, ter gelegenheid van zijn afscheid van Trip Advocaten en Notarissen.